Prima pagina

marți, 2 aprilie 2013

Gala Verdi - Wagner a fost exceptionala


Ministrul Culturii Daniel Barbu: „Calitatea artistica a Galei Verdi -Wagner a fost exceptionala, Opera Nationala Bucuresti incepe sa devina o institutie publica de mare importanta”

Comunicat de presa: Opera Naţională Bucureşti (ONB) a sărbătorit împlinirea a 200 de ani de la naşterea compozitorilor Giuseppe Verdi şi Richard Wagner prin două concerte de gală extraordinare, cu participarea soliştilor români de renume internaţional Valentina Naforniţă, Alexandru Badea şi Dan Paul Dumitrescu, alături de tenorul invitat Marius Vlad Budoiu, precum şi de solişti ai instituţiei ca Andreea Iftimescu, Ionuţ Pascu, Madeleine Pascu şi Şerban Vasile, acompaniaţi de Orchestra şi Corul Operei Naţionale Bucureşti, sub bagheta maestrului Cristian Mandeal.

Gala Giuseppe Verdi - Richard Wagner: 200 de ani de la naştere, care a avut loc în 30 şi 31 martie la Opera Naţională Bucureşti, s-a bucurat de aprecierea unanimă a publicului. La eveniment au luat parte, alături de alte personalităţi importante ale vieţii politice şi culturale, Ministrul Culturii - domnul Daniel Barbu, Ministrul Economiei - domnul Varujan Vosganian,  Ministrul Fondurilor Europene - domnul Eugen Orlando Teodorovici, Secretarul de Stat pe Probleme de Patrimoniu - domnul Radu Boroianu, Secretarul de Stat pentru Culte - domnul Victor Opaschi, Ambasadorul Germaniei la Bucureşti - domnul Andreas von Mettenheim şi domnul Mircea Diaconu - actor şi om politic.

„Calitatea artistică a Galei Verdi-Wagner a fost excepţională, sunt impresionat! Maestrul Cristian Mandeal a dirijat cu o siguranţă imperială, iar publicul a fost entuziast. Opera Naţională Bucureşti începe să devină o instituţie publică de mare importanţă despre care să se discute. A mai avut acest rang şi în trecut, dar fiecare generaţie cred că are dreptul să reinventeze Opera în această dimensiune profund naţională, nu în sensul de naţionalist, ci în sensul de instituţie cheie a identităţii noastre colective, a spaţiului public în general", a declarat Ministrul Culturii, domnul Daniel Barbu.

Cititi mai multe: Gala Verdi - Wagner a fost exceptionala





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu